headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Fly-drive: Hoogtepunten van Namibie en Botswana

Windhoek – Sossusvlei – Swakopmund – Twijfelfontein – Etosha National Park – Rundu – Caprivi – Chobe National Park – Vic Falls – Nata – Maun - Okavanga Delta - Gobabis – Windhoek

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie Botswana-Flydrive Hoogtepunten

Bij deze bouwsteen Fly-drive Namibië Botswana reis je per eigen huurauto in een kleine drie weken in je eigen tempo langs alle hoogtepunten van Namibië & Botswana.

 

Je start in Windhoek en rijdt in zuidelijke richting naar Sesriem, het ideale startpunt voor een bezoek aan de mooie Sossusvlei, met een paar van de hoogste zandduinen in de wereld, tot 325m hoog. Dan reis je naar Swakopmund, een Duits-koloniaal plaatsje waar je leuke dingen kan ondernemen. De volgende stop is Twijfelfontein, waar je de beroemde rotstekening kunt bezoeken. Hierna reis je door naar het Etosha National Park, waar je wild kunt ‘spotten’ bij de drinkplaatsen. Hierna rijd je via Rundu en de Caprivi Strip naar het Chobe National Park in Botswana. Dit park staat vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels.

 

Je verblijft in de gezellige Chobe Safari Lodge, vanuit de lodge kun je gamedrives per landcruiser maken of een bootcruise maken over de rivier. Ook maak je een dagtocht naar de Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe! Na deze -ongetwijfeld geweldige- dagen reis je via het Nata Bird Sanctuary naar Maun, waar je vanuit de lucht de Okavango Delta prachtig kunt aanschouwen! Dwars door de Kalahari woestijn rijd je weer terug naar Namibië, waar je in de plaats Gobabis overnacht en een Bushmen Walk maakt om de lokale Bosjesmannen beter te leren kennen. Hierna reis je terug naar Windhoek waar je de huurauto alweer moet inleveren en er een einde is gekomen aan deze fantastische reis.


Dag 1: ophalen huurauto in Windhoek, naar Sossus Vlei
Dag 2:
bezoek Sossus Vlei
Dag 3:
naar Swakopmund
Dag 4: vrije dag in Swakopmund
Dag 5: naar Twijfelfontein
Dag 6: bezoek aan Twijfelfontein, door naar Khorixas
Dag 7: naar Mondjila, nabij Etosha National Park
Dag 8: vrije dag in Etosha, naar Halali
Dag 9: vrije dag in Etosha, naar Aoba
Dag 10: naar Rundu
Dag 11: naar Caprivi Strip
Dag 12: naar Chobe National park, Botswana
Dag 13: vrije dag in Chobe
Dag 14: Chobe, dagexcursie naar Victoria watervallen, Zimbabwe
Dag 15: naar Nata
Dag 16: naar Maun
Dag 17: vrije dag in Maun
Dag 18: van Maun naar Gobabis (Namibië)
Dag 19: Bushmen Walk, naar Windhoek, inleveren huurauto, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 2389,- p.p. 1 november t/m 31 december 2018
Prijs vanaf € 2393,- p.p. 1 januari t/m 30 april 2019
Prijs vanaf € 2469,- p.p. 1 mei t/m 30 juni 2019
Prijs vanaf € 2676,- p.p. 1 juli t/m 31 oktober 2019

Inbegrepen: 18 hotelovernachtingen in middenklasse hotels en lodges inclusief ontbijt (tenzij anders vermeld), dagexcursie Victoria Falls inclusief vervoer en entreegelden, Bushmen Walk bij Zelda Game & Guestfarm, 19 dagen autohuur categorie K4 met airco (Renault Duster 4X4 of gelijkwaardig), Super Collision Damage Weaver, Super Theft Loss Waiver, 14% tax, 2e chauffeur, onbeperkt aantal kilometers en WA verzekering, Cross Border Fee Botswana, routebeschrijving met tips.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, visumkosten Zimbabwe (ca. 35 Usd),fooien, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven, lokale belastingen en brandstof voor de auto.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Let op: lees ook de voorwaarden autohuur (starten in) Namibië.

 

Reiscode: NAJ003

 

Let op: de Bushman Walk excursie is alleen mogelijk van maandag t/m vrijdag.

Tijdens je rondreis door Namibië en Botswana verblijf je in sfeervolle accommodaties die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. In een aantal plaatsen kun je kiezen tussen verschillende accommodaties,af en toe een wat luxer verblijf of een bijzondere lodge verhoogt het reisplezier van de gehele reis!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Namibië en Botswana met een overzicht van alle lodges, hotels en andere accommodaties die we aanbieden. Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

Sossusvlei: ballonvlucht

Prijs € 555,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie excursie-Sossusvlei-ballonvlucht

Tijdens deze excursie maak je een ballonvlucht boven de Sossusvlei; absoluut een unieke ervaring! Je wordt ’s ochtends opgehaald bij de lodge en naar de ballon gebracht. De luchtballon gaat langzaam omhoog, waarna je ruim een uur in stilte kunt genieten van het uitgestrekte landschap. (meer…)

Dag 1: ophalen huurauto in Windhoek, naar Sossus Vlei
Vandaag haal je de huurauto op in Windhoek en rij je ongeveer 350 kilometer verder richting Sesriem voor een bezoek aan de prachtige duinen van de Sossusvlei. Je verblijft hier twee nachten in een comfortabele safaritent in een ‘Desert Camp‘ vlakbij de entree van de Sossusvlei. Een unieke locatie, met werkelijk prachtig uitzicht rondom!

 

Dag 2: bezoek Sossus Vlei
Natuurlijk sta je vandaag vroeg op, om volop te kunnen genieten van het  heldere ochtendlicht en de schitterende kleuren van de zandduinen bij het opkomen van de zon! Voor de energieke reizigers is er de mogelijkheid om een duin te beklimmen of  naar de ‘Hidden’ of de ‘Dead Vlei’ te lopen. Andere mogelijke excursies zijn een ballonvaart of een vliegtocht per klein vliegtuigje over de duinen. Zie het tabblad excursies voor de mogelijkheden.

 

Dag 3: naar Swakopmund
Hierna gaat de reis verder naar Swakopmund, ongeveer 300 kilometer rijden, onderweg heb je schitterende uitzichten over de woestijn en passeer je de indrukwekkende Kuiseb Canyon. Je kunt rechtstreeks via de C14 naar Walvis Baai aan de kust rijden of je kunt de weg nemen via de Ganab Plains; die wat langer is maar wel erg mooi. Hier lopen grote kuddes struisvogels, springbokken en wrattenzwijnen! Je verblijft twee nachten in Swakopmund in een gezellig pension aan de Atlantische kust, gerund door Duitse eigenaren. Tijdens het uitgebreide ontbijt heb je prachtig uitzicht over de oceaan!

 

Dag 4: vrije dag in Swakopmund
De sfeer in Swakopmund is duidelijk Duits koloniaal en heel toeristenvriendelijk. Er zijn veel opwindende activiteiten te ondernemen rondom Swakopmund waaronder ballonvaarten, vliegtochten, boot cruises, quad biking, 4×4 tochten in de woestijn en nog veel meer. Je kunt ook een autorit maken door de woestijn op zoek naar de oude Welwitschia Mirabilis, en het ‘Moon Landscape’ dichterbij Swakopmund. Zie ook het tabblad excursies voor de mogelijkheden.

 

Dag 5: naar Twijfelfontein
Wanneer je vandaag verder langs de Atlantische Oceaan naar Henties Baai rijdt, krijg je een duidelijke indruk van de verlatenheid en troosteloosheid van de ‘Skeleton’ kust. Als je dat wilt kun je een kleine ‘detour’ maken naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Na Uis kom je eerst langs de Brandberg, dan het hoogste punt in Namibië; Königstein en vervolgens de bekende “White Lady”. Op weg naar Twyfelfontein is er een kans dat je woestijnolifanten ziet. Hun enorme voetsporen zijn regelmatig op de weg te zien, een bewijs van hun aanwezigheid! Je verblijft een nacht in de bijzondere en sfeervolle Twyfelfontein Country Lodge. Een rit van ongeveer 340 kilometer.

 

Dag 6: bezoek aan Twijfelfontein, door naar Khorixas
Vandaag is er ’s ochtends de gelegenheid om de 6000 jaar oude rotstekeningen en graveringen van jacht-scene’s door de Khoi-San (Bushmen) in de Twyfelfontein vallei te bekijken. Er zijn twee duidelijk aangegeven wandelingen die je kunt volgen, een wandeling van een uur en een van anderhalf uur. Je betaalt een klein bedrag aan entreegeld en dan gaat er een lokale gids mee om uitleg te geven bij de rots tekeningen. Ook interessant zijn de dolorite pilaren, die door erosie werden gevormd. Ze hebben als bijnaam Orgelpijpen gekregen.

 

De ‘Verbrande Berg’ met z’n wonderlijke kleuren ligt eveneens hier in de buurt. ’s Middags ga je op weg naar Khorixas, onderweg kan je het ‘Versteende Woud bezoeken: je ziet hier de versteende overblijfselen van enorme bomen die 200 miljoen jaar geleden op een andere plek uit de grond werden gesleurd en door oude rivieren naar hun tegenwoordige rustplaats werden vervoerd. Je overnacht in Khorixas in de Igowati Country Lodge. Een rit van ongeveer 100 kilometer.

 

Dag 7: naar Mondjila, nabij Etosha National Park
Vanuit Khorixas gaat de reis verder naar het Etosha National Park (ongeveer 260 kilometer rijden), een van de hoogtepunten van deze reis, voor twee volle dagen ‘game spotting’. Je verblijft de eerste nacht in het Mondjila Safari Camp, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de Anderson Gate, net buiten het park. Het sfeervolle Camp ligt op een heuvel met uitzicht over het park. In de middag kun je ontspannen bij het zwembad of bij  de waterplaats van het Camp. Je overnacht in een van de 11 luxe safaritenten.

 

Dag 8: vrije dag in Etosha, naar Halali
Vandaag kun je de hele dag speuren en om je heen kijken terwijl je op weg bent naar het Halali Restcamp in het centrum van Etosha National Park. We raden je aan om via het westelijke deel van Etosha te rijden, hier vind je een paar wonderlijke Moringa bomen en de Okondeka waterplaats met z’n eigen troep leeuwen. In de loop van de middag kom je aan in Halali, waar je waarschijnlijk nog wel tijd hebt om wat te relaxen bij het zwembad. We raden je zeker aan om ’s avonds een plekje te zoeken bij de verlichte drinkplaats vlakbij het Camp. Nadat de zon ondergaat komt het wild hier drinken en door de lampen heb je goed zicht op de beesten. Het is prachtig om te zien hoe alle soorten wild hier komt drinken, en soms zelfs vreedzaam naast elkaar staat!

 

Dag 9: vrije dag in Etosha, naar Aoba
De derde dag in Etosha reis je verder naar het oosten voor een verdere verkenning van het park. Aan het einde van de dag, voor het sluiten van de poorten verlaat je het park via de Namutoni Gate. Je verblijft vannacht in de sfeervolle Aoba Lodge, vlakbij de oostelijke entree van het park.

 

Dag 10: naar Rundu
Na alle ervaringen in Etosha reis je vandaag verder naar Rundu,ongeveer 415 kilometer rijden. Onderweg kom je langs het Otjikoto Meer, een enorm zinkgat met een interessante geschiedenis. De Hoba meteoriet bij Grootfontein is de grootste in de wereld en weegt (geschat) tussen de 50 en 60 ton. De meteoriet viel slechts 80 000 jaar geleden op de aarde, maar de ouderdom ervan wordt geschat tussen de 420 en 190 miljoen jaar. Rundu ligt aan de Kavango rivier, de grens met  Angola.

 

Dag 11: naar Caprivi Strip
Vandaag rijd je ongeveer 420 kilometer door de beroemde Caprivi Strip, een smal en lang stuk land in het noordoosten van Namibië, naar Camp Kwando aan de oever van de Kwando rivier. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Popa Falls, ook wel het handvat van de Okavango Delta genoemd. Vanuit de lodge kun je prachtige boottochten maken over de Kwando rivier of op gamedrive gaan in het nabijgelegen park.

 

Dag 12: naar Kasane, Chobe, Botswana
Hierna reis je verder naar Botswana, na ongeveer 250 kilometer kom je aan bij het Chobe Nationaal Park. Het Chobe Nationaal Park ligt bij Kasane in het noordoosten van Botswana. Het park is vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Je verblijft de komende 3 nachten in de gezellige Chobe Safari Lodge, een comfortabele accommodatie aan de oevers van de Chobe River, vrijwel precies op het vierlandenpunt Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia.

 

Dag 13: vrije dag in Chobe
In Chobe kun je gamedrives per landcruiser maken naar het park, of een bootcruise maken over de rivier.

 

Dag 14: Chobe, dagexcursie naar Vic Falls, Zimbabwe
In de ochtend word je opgehaald voor de transfer naar de Victoria Falls, op de grens van Zimbabwe en Zambia. De watervallen zijn ontdekt door de beroemde ontdekkingsreiziger Dr. Livingstone, en zijn één van de zeven wereldwonderen. Het is fantastisch om te zien hoe het water over een breedte van bijna anderhalve kilometer naar beneden stort! In de regentijd valt er zoveel water naar beneden, dat je in een wolk van mist en nevel terecht komt. Aan het einde van de middag word je weer teruggebracht naar de lodge in Chobe en ben je een waarschijnlijk wel paar prachtige foto’s rijker!

 

Dag 15: naar Nata
Na deze geweldige dagen in Chobe reis je ongeveer 315 kilometer zuidwaarts richting Nata, bij de ingang van het Nata Bird Sanctuary. Je verblijft ook hier weer in een heerlijke lodge, van waar uit je allerlei activiteiten ter plekke kunt boeken. Vooral vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

 

Dag 16: naar Maun
Na ongeveer 300 kilometer kom je aan bij de Island Safari Lodge in Maun. Dit is de perfecte basis voor excursies naar de beroemde Okavango Delta, een enorme delta  met een netwerk van eilandjes en kanalen.

 

Dag 17: vrije dag in Maun
Vandaag kun je de Okavango Delta gaan verkennen. Het is heel bijzonder om samen met een gids vanaf het water per ‘Mokoro’, een uitgeholde boomstam, op zoek te gaan naar het volop aanwezige wild. Het is ook mogelijk een vlucht te maken, zodat je de Delta van boven kunt bewonderen en fantastische foto’s kunt maken vanuit de lucht.

 

Dag 18: van Maun naar Gobabis
Vandaag is een lange reisdag. Je rijdt dwars door de Kalahari woestijn in ongeveer 520 kilometer terug naar Namibië, waar je een nacht verblijft in de Zelda Game & Guestfarm bij Gobabis. Na aankomst kun je lekker bijkomen bij het zwembad.

 

Dag 19: Bushmen Walk, naar Windhoek, inleveren huurauto, einde bouwsteen
In de ochtend maak je een avontuurlijke Bushmen Walk excursie; een perfecte manier om kennis te maken met de oorspronkelijke bewoners van deze regio, de Bosjesmannen. Na deze bijzondere ontmoeting rijd je terug naar Windhoek, waar je de auto inlevert op de luchthaven. Natuurlijk is het ook mogelijk om je reis te verlengen!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 4 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider