headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Fly-drive: Hoogtepunten van Namibië

Windhoek – Sossusvlei – Swakopmund – Twijfelfontein – Etosha National Park – Waterberg – Windhoek

13 dagen, 12 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie - Fly-drive Sossusvlei

Bij deze bouwsteen reis je per eigen huurauto in een kleine twee weken langs de hoogtepunten van Namibië!

 

Eerst bezoek je de Sossusvlei met een paar van de hoogste zandduinen in de wereld, tot 325 m hoog. Dan reis je naar Swakopmund, een Duits-koloniaal plaatsje waar je leuke dingen kan ondernemen. De volgende stop is Twijfelfontein, waar je de beroemde rotstekening kunt bezoeken. Hierna reis je door naar het Etosha National Park, waar je wild kunt ‘spotten’ bij de drinkplaatsen. Vervolgens bezoek je het indrukwekkende Waterberg Plateau, voor de reis weer eindigt in Windhoek.


Dag 1: ophalen huurauto in Windhoek, naar Sossusvlei
Dag 2: bezoek Sossusvlei
Dag 3: naar Swakopmund
Dag 4: vrije dag in Swakopmund
Dag 5: naar Twyfelfontein
Dag 6: bezoek aan Twyfelfontein, door naar Khorixas
Dag 7: naar Mondjila, nabij Etosha National Park
Dag 8: vrije dag in Etosha, naar Halali
Dag 9: vrije dag in Etosha, naar Aoba
Dag 10: naar Waterberg Plateau
Dag 11: vrije dag Waterberg Plateau/Otjiwarongo gebied
Dag 12: naar Windhoek
Dag 13: inleveren huurauto, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 1429,- p.p. 1 november t/m 31 december 2018
Prijs vanaf € 1405,- p.p. 1 januari t/m 30 juni 2019
Prijs vanaf € 1589,- p.p. 1 juni t/m 31 oktober 2019

Inbegrepen: 12 hotelovernachtingen in middenklasse hotels en lodges inclusief ontbijt, 13 dagen autohuur categorie K4 met airco (Renault Duster 4X4 of gelijkwaardig), Super Collision Damage Weaver, Super Theft Loss Waiver, 14% tax, 2e chauffeur, onbeperkt aantal kilometers en WA verzekering, routebeschrijving met tips.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, fooien, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven, lokale belastingen en brandstof voor de auto.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Let op: lees ook de voorwaarden autohuur (starten in) Namibië.

 

Reiscode: NAJ002

Tijdens je rondreis door Namibië en Botswana verblijf je in sfeervolle accommodaties die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. In een aantal plaatsen kun je kiezen tussen verschillende accommodaties,af en toe een wat luxer verblijf of een bijzondere lodge verhoogt het reisplezier van de gehele reis!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Namibië en Botswana met een overzicht van alle lodges, hotels en andere accommodaties die we aanbieden. Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

Sossusvlei: ballonvlucht

Prijs € 555,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie excursie-Sossusvlei-ballonvlucht

Tijdens deze excursie maak je een ballonvlucht boven de Sossusvlei; absoluut een unieke ervaring! Je wordt ’s ochtends opgehaald bij de lodge en naar de ballon gebracht. De luchtballon gaat langzaam omhoog, waarna je ruim een uur in stilte kunt genieten van het uitgestrekte landschap. (meer…)

Swakopmund: de levende woestijn

Prijs € 59,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie excursie- de levende woestijn

Tijdens deze excursie ga je met een gids de duinen in tussen Walvis Bay en Swakopmund, op zoek naar het leven in de woestijn. Zo vind je hier de Damarastern, een beschermde vogelsoort, en kun je gekko’s, schorpioenen, slangen, kameleons en skinken (soort hagedissen) tegenkomen. (meer…)

Dag 1: ophalen huurauto in Windhoek, naar Sossusvlei
Vandaag haal je de huurauto op bij het vliegveld van Windhoek en rij je ongeveer 350 kilometer verder richting Sesriem voor een bezoek aan de prachtige duinen van de Sossusvlei. Je verblijft hier twee nachten in een comfortabele safaritent in een ‘Desert Camp‘ vlakbij de entree van de Sossusvlei. Een unieke locatie, met werkelijk prachtig uitzicht rondom!

 

Dag 2: bezoek Sossusvlei
Natuurlijk sta je vandaag vroeg op, om volop te kunnen genieten van het  heldere ochtendlicht en de schitterende kleuren van de zandduinen bij het opkomen van de zon! Voor de energieke reizigers is er de mogelijkheid om een duin te beklimmen of  naar de ‘Hidden’ of de ‘Dead Vlei’ te lopen. Andere mogelijke excursies zijn een ballonvaarten of een vliegtocht per klein vliegtuigje over de duinen. Zie het tabblad excursies voor de mogelijkheden.

 

Dag 3: naar Swakopmund
Hierna gaat de reis verder naar Swakopmund, ongeveer 300 kilometer rijden, onderweg heb je schitterende uitzichten over de woestijn en passeer je de indrukwekkende Kuiseb Canyon. Je kunt rechtstreeks via de C14 naar Walvis Baai aan de kust rijden of je kunt de weg nemen via de Ganab Plains; die wat langer is maar wel erg mooi. Hier lopen grote kuddes struisvogels, springbokken en wrattenzwijnen! Je verblijft twee nachten in Swakopmund in een gezellig pension aan de Atlantische kust, gerund door Duitse eigenaren. Tijdens het uitgebreide ontbijt heb je prachtig uitzicht over de oceaan!

 

Dag 4: vrije dag in Swakopmund
De sfeer in Swakopmund is duidelijk Duits koloniaal en heel toeristenvriendelijk. Er zijn veel opwindende activiteiten te ondernemen rondom Swakopmund waaronder ballonvaarten, vliegtochten, boot cruises, quad biking, 4×4 tochten in de woestijn en nog veel meer. Je kunt ook een autorit maken door de woestijn op zoek naar de oude Welwitschia Mirabilis, en het ‘Moon Landscape’ dichterbij Swakopmund. Zie ook het tabblad excursies voor de mogelijkheden.

 

Dag 5: naar Twijfelfontein
Wanneer je vandaag verder langs de Atlantische Oceaan naar Henties Baai rijdt, krijg je een duidelijke indruk van de verlatenheid en troosteloosheid van de ‘Skeleton’ kust. Als je dat wilt kun je een kleine ‘detour’ maken naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Na Uis kom je eerst langs de Brandberg, dan het hoogste punt in Namibië; Königstein en vervolgens de bekende “White Lady”. Op weg naar Twyfelfontein is er een kans dat je woestijnolifanten ziet. Hun enorme voetsporen zijn regelmatig op de weg te zien, een bewijs van hun aanwezigheid! Je verblijft een nacht in de bijzondere en sfeervolle Twyfelfontein Country Lodge. Een rit van ongeveer 340 kilometer.

 

Dag 6: bezoek aan Twijfelfontein, door naar Khorixas
Vandaag is er ’s ochtends de gelegenheid om de 6000 jaar oude rotstekeningen en graveringen van jacht-scene’s door de Khoi-San (Bushmen) in de Twyfelfontein vallei te bekijken. Er zijn twee duidelijk aangegeven wandelingen die je kunt volgen, een wandeling van een uur en een van anderhalf uur. Je betaalt een klein bedrag aan entreegeld en dan gaat er een lokale gids mee om uitleg te geven bij de rots tekeningen. Ook interessant zijn de dolorite pilaren, die door erosie werden gevormd. Ze hebben als bijnaam Orgelpijpen gekregen. De ‘Verbrande Berg’ met z’n wonderlijke kleuren ligt eveneens hier in de buurt. ’s Middags ga je op weg naar Khorixas, onderweg kan je het ‘Versteende Woud bezoeken: je ziet hier de versteende overblijfselen van enorme bomen die 200 miljoen jaar geleden op een andere plek uit de grond werden gesleurd en door oude rivieren naar hun tegenwoordige rustplaats werden vervoerd. Je overnacht in Khorixas in de Igowati Country Lodge. Een rit van ongeveer 100 kilometer.

 

Dag 7: naar Mondjila, nabij Etosha National Park
Vanuit Khorixas gaat de reis verder naar het Etosha National Park (ongeveer 260 kilometer rijden), een van de hoogtepunten van deze reis, voor twee volle dagen ‘game spotting’. Je verblijft de eerste nacht in het Mondjila Safari Camp, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de Anderson Gate, net buiten het park. Het sfeervolle Camp ligt op een heuvel met uitzicht over het park. In de middag kun je ontspannen bij het zwembad of bij  de waterplaats van het Camp. Je overnacht in een van de 11 luxe safaritenten.

 

Dag 8: vrije dag in Etosha, naar Halali  
Vandaag kun je de hele dag speuren en om je heen kijken terwijl je op weg bent naar het Halali Restcamp in het centrum van Etosha National Park. We raden je aan om via het westelijke deel van Etosha te rijden, hier vind je een paar wonderlijke Moringa bomen en de Okondeka waterplaats met z’n eigen troep leeuwen. In de loop van de middag kom je aan in Halali, waar je waarschijnlijk nog wel tijd hebt om wat te relaxen bij het zwembad. We raden je zeker aan om ’s avonds een plekje te zoeken bij de verlichte drinkplaats vlakbij het Camp. Nadat de zon ondergaat komt het wild hier drinken en door de lampen heb je goed zicht op de beesten. Het is prachtig om te zien hoe alle soorten wild hier komt drinken, en soms zelfs vreedzaam naast elkaar staat!

 

Dag 9: vrije dag in Etosha, naar Aoba  
De derde dag in Etosha reis je verder naar het oosten voor een verdere verkenning van het park. Aan het einde van de dag, voor het sluiten van de poorten verlaat je het park via de Namutoni Gate. Je verblijft vannacht in de sfeervolle Aoba Lodge, vlakbij de oostelijke entree van het park.

 

Dag 10: naar Waterberg Plateau
Vandaag reis je weer zuidwaarts. Op weg naar Tsumeb kom je langs het Otjikoto Meer, een enorm zinkgat met een interessante geschiedenis. De Hoba meteoriet bij Grootfontein is de grootste in de wereld en weegt (geschat) tussen de 50 en 60 ton. De meteoriet viel slechts 80 000 jaar geleden op de aarde, maar de ouderdom ervan wordt geschat tussen de 420 en 190 miljoen jaar. Je zal ongeveer  320 kilometer rijden vandaag. Je verblijft twee nachten in het Waterberg Resort, aan de voet van de kliffen van het waterberg Plateau Park, in het Nationale Park.

 

Dag 11: vrije dag Waterberg Plateau / Otjiwarongo gebied
Het Waterberg Plateau in het Otjiwarongo gebied biedt verschillende activiteiten. Zo zijn er wandeltochten en ‘game drives’. Deze zijn echt de moeite waard, ze bieden de kans om buffels en sabelantilopen te zien. Er is ook een observatieplek bij een van de drinkplaatsen die een goede mogelijkheid geeft om wild te zien.

 

Dag 12: naar Windhoek
De laatste stad waar je doorheen rijdt op weg naar Windhoek is Okahandja, dit is ook de laatste kans om inheemse Afrikaanse kunst te kopen. Na ongeveer 300 kilometer kom je aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Windhoek heeft ruim 300.000 inwoners en is een overzichtelijke stad met moderne gebouwen, winkels, hotels en (internationale) restaurants. Het centrum van de stad is makkelijk te bewandelen, met als bekendste bezienswaardigheid de Christuskirche.

 

Dag 13: inleveren huurauto, einde bouwsteen
Vandaag lever je de huurauto in op het vliegveld van Windhoek en is deze bouwsteen alweer ten einde. Natuurlijk is het ook mogelijk je reis door Namibië te verlengen en/of een combinatie te maken met Zuid-Afrika of Botswana. Geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 4 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider