headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Op bezoek bij de Himba’s

Khorixas/Twijfelfontein – Opuwo – Oshakati – Etosha

4 dagen, 3 nachten

Prijs € 239,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie- bouwsteen Himba vrouw

Deze bouwsteen laat je kennis maken met de Himba, een bevolkingsgroep in de wildernis van het  noordwesten van Namibië.

 

De Himba zijn nomaden, leven voornamelijk van hun vee en de meesten hebben zich weinig aangetrokken van de westerse samenleving en zijn gekleed in zeer traditionele kleding. Ze smeren hun haar, lichaam en kleding in met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet waardoor ze er zeer bijzonder uit zien. Vanuit Khorixas bij Twijfelfontein reis je noordwaarts, dwars door de woestijn naar Opuwo, waarvandaan een Himba Village Tour wordt gemaakt naar een van de traditionele dorpen.

 

Vanuit Opuwa reis je daarna door via Oshakati, waar je een nacht verblijft, naar de ingang van het Etosha National Park, waar deze bouwsteen eindigt. Deze bouwsteen is eenvoudig op te nemen in een van onze bouwstenen of rondreizen, na de overnachting in Twijfelfontein en voor Etosha.


Dag 1: van Khorixas/Twijfelfontein naar Opuwo
Dag 2: excursie naar de Himba stam
Dag 3: van Opuwo naar Oshakati
Dag 4: van Oshakati naar de ingang van Etosha, einde bouwsteen

Prijs € 239,- p.p.

Inbegrepen: 3 hotelovernachtingen in middenklasse hotels en lodges inclusief ontbijt, Himba Village excursie (circa 3 uur; in de ochtend of middag), praktische reisinformatie met tips voor onderweg en een goede wegenkaart van Namibië

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, autohuur, entreegelden, fooien, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven

 

NB: Deze bouwsteen is eenvoudig op te nemen in onze bouwstenen of rondreizen, na de overnachting in Twijfelfontein en voor Etosha. We bieden deze bouwsteen aan exclusief autohuur, omdat er verschillende prijzen zijn voor de autohuur, afhankelijk waar je vandaan komt en hoe lang je op reis bent.

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: NAJ010

Tijdens je rondreis door Namibië en Botswana verblijf je in sfeervolle accommodaties die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. In een aantal plaatsen kun je kiezen tussen verschillende accommodaties,af en toe een wat luxer verblijf of een bijzondere lodge verhoogt het reisplezier van de gehele reis!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Namibië en Botswana met een overzicht van alle lodges, hotels en andere accommodaties die we aanbieden. Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

Dag 1: van Khorixas/Twijfelfontein naar Opuwo
Vanuit Twijfelfontein reis je noordwaarts, dwars door de woestijn naar Opuwo, de hoofdstad van Kaokoland, het stamgebied van de Himba’s. Opuwo is een klein stadje met wat winkels en een paar lodges. Het is een typisch stoffig Afrikaans dorpje waar men nog traditioneel gekleed gaat. Je overnacht de aankomende dagen in het mooie Opuwo Country Hotel.

 

Dag 2: excursie naar de Himba’s
Na het ontbijt maak je een Himba Village Tour, naar een van de traditionele dorpen. Hier maak je kennis met hun cultuur en de manier van leven van de Himba’s. De Himba’s zijn een nomadenvolk dat leeft in de wildernis van de noordwestelijke regio. De meeste Himba’s hebben zich weinig aangetrokken van de westerse samenleving, en ze zijn dan ook nog gekleed in zeer traditionele kleding. Ze smeren hun haar, lichaam en kleding in met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet waardoor ze er zeer bijzonder uit zien.

 

Dag 3: van Opuwo naar Oshakati
Vanuit Opuwo reis je verder naar Oshakati, waar je een nacht verblijft. Oshakati is de hoofdstad van de Owamboland regio en is een prima dorp als je op doorreis bent naar Etosha.

 

Dag 4: van Oshakati naar de ingang van Etosha, einde bouwsteen
Na het ontbijt reis je vandaag verder zuidwaarts naar het Etosha National Park, waar deze bouwsteen eindigt. Deze bouwsteen is eenvoudig op te nemen in onze overige bouwstenen en rondreizen, na de overnachting in Twijfelfontein en vóór Etosha. Geef het door bij je aanvraag en wij passen de reis graag op maat voor je aan!

Prijs € 239,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 4 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider