headlinenieuwtestdef
home

calamiteitenfonds

Sossusvlei: oranje duinen & witte zoutpannen

Sossusvlei

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie - bouwsteen Sossusvlei

De rode zandduinen van de Sossusvlei zijn absoluut een hoogtepunt van je reis door Namibië. Sta vroeg op en ontdek hoe de duinen van de Sossusvlei de mooiste kleuren aannemen. Deze zandduinen zijn de hoogste in de wereld, ze zijn soms wel 400 meter hoog. Er zijn hier veel unieke activiteiten te ondernemen, zoals het beklimmen van een duin, een wandeling naar de ‘Dead Vlei’ of een spectaculaire ballonvaart!


Dag 1: aankomst bij de Sossusvlei
Dag 2: vrije dag in de Sossusvlei
Dag 3: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 135,- p.p. middenklasse-laagseizoen
Prijs vanaf € 199,- p.p. bijzondere accommodatie-laagseizoen
Prijs vanaf € 155,- p.p. middenklasse-hoogseizoen
Prijs vanaf € 275,- p.p. bijzondere accommodatie-hoogseizoen

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen in de lodge inclusief ontbijt, bij de bijzondere accommodatie op basis van halfpension (diner & ontbijt)
Niet inbegrepen: vervoer van- en naar de lodge, eventuele excursies, persoonlijke uitgaven en drankjes

 

Laagseizoen: 1 december t/m 30 juni
Hoogseizoen: 1 november t/m 30 november & 1 juli t/m 31 oktober

 

Periode: gehele jaar

 

Reiscode: NAJ060

 

Vervoer: We bieden deze bouwsteen aan exclusief autohuur, omdat er verschillende prijzen zijn voor de autohuur, afhankelijk waar je vandaan komt en hoe lang je op reis bent.

Bij deze bouwsteen kun je kiezen uit 2 verschillende accommodaties. De middenklasse accommodatie is een ECO-vriendelijk Desert Camp met 20 stevige safaritenten, een hoofdgebouw en een tuin met zwembad. Als je kiest voor de bijzondere accommodatie, slaap je in een zeer sfeervolle en comfortabele lodge met een geweldig restaurant, direct bij de Sesriem Gate van het National Park.

 

Lees hier meer over onze accommodaties bij de Sossusvlei en eventueel ook de algemene informatie over over onze hotels in Namibië!

Sossusvlei: ballonvlucht

Prijs € 439,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie excursie-Sossusvlei-ballonvlucht

Tijdens deze excursie maak je een ballonvlucht boven de Sossusvlei; absoluut een unieke ervaring! Je wordt ’s ochtends opgehaald bij de lodge en naar de ballon gebracht. De luchtballon gaat langzaam omhoog, waarna je ruim een uur in stilte kunt genieten van het uitgestrekte landschap. (meer…)

Dag 1: aankomst bij de Sossusvlei
Vandaag kom je aan bij Sesriem, een klein dorpje bij de entree van de Sossusvlei. Je vindt hier een benzinestation, wat winkeltjes en de entree van het Namib-Naukluft National Park. Afhankelijk van waar je vandaan komt, kun je misschien ’s middags nog het park inrijden om alvast een eerste blik op de hoge duinen te werpen, of zelfs te beklimmen. In de Sossusvlei vind je enkele van de hoogste zandduinen in de wereld, tot maar liefst zo’n 400 hoog! Tijdens deze bouwsteen verblijf je twee nachten in een comfortabele safaritent in een ‘Desert Camp‘ op een paar kilometer van de entree van de Sossusvlei of in de prachtige Sossusvlei Lodge, direct bij de entree van de Sossusvlei.

 

Dag 2: vrije dag in de Sossusvlei
We adviseren je om al heel vroeg op te staan vandaag, om volop te kunnen genieten van het heldere ochtendlicht en de schitterende kleuren van de zandduinen bij het opkomen van de zon. Vlak voor zonsopkomst gaan de poorten van het park open en kun je de weg richting Sossusvlei nemen. Als snel zie je aan beide kanten van de weg de hoge zandduinen liggen. Het is ook mogelijk een duin te beklimmen, een flinke klus omdat je steeds weer terugzakt! Aan het einde van de circa 60 kilometer lange weg kun je de auto parkeren en een shuttle nemen naar de Sossusvlei, of lopend verder gaan. Het is een wandeling van een kilometer of vijf en het wordt heel erg warm, dus zorg dat je hier niet te laat bent! Ook de zeer fotogenieke ‘Dead Vlei’ is een aanrader, hier vind je zwartgeblakerde dode bomen in een witte kalkvlakte. Andere mogelijke excursies zijn een ballonvaart of een vliegtocht per klein vliegtuigje over de duinen. Zie het tabblad excursies voor de mogelijkheden.

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Als je nog wat langer wilt genieten van deze omgeving, kunnen we altijd een extra nacht voor je erbij boeken! Geef ons je wensen door en we maken je rondreis graag op maat. De meeste reizigers kiezen na de Sossusvlei voor een bezoek aan Swakopmund, een gezellige badplaats aan zee met een Duits-koloniale bouwstijl. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Fly-drive Namibie in ’t kort of de Hoogtepunten van Namibie als je wat meer tijd hebt.

 

Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 4 rondreizen »
Mijn reis

Kies de bouwstenen »

1- Bekijk de bouwstenen

2- Maak je keuze met ‘Toevoegen aan Mijn Reis’

3- Klik op Mijn Reis voor je selectie

4- Bekijk en pas aan

5- Vraag jouw reis aan (geheel vrijblijvend)!

Volgende stap: controleer of wijzig je reisplan en voeg eventuele vragen, wensen, voorkeuren en opmerkingen toe.

Volgende »

Over prijzen en boeken »

Als je Mijn Reis, met je eventuele opmerkingen of aanvullende wensen, naar ons hebt verstuurd nemen we zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 3 werkdagen, contact met je op om je reiswensen af te stemmen. Geef ons ook vooral input over je wensen!
We zullen dan van de geselecteerde bouwstenen een logische reis maken door er transfers, vervoersonderdelen en eventuele hotelovernachtingen tussen te zetten.

Complete rondreizen »

Teveel keuze? Moeilijk kiezen uit al onze losse bouwstenen? Maak het jezelf makkelijk en ga naar de door ons samengestelde rondreizen!

Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656