headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd

Beste reistijd
De Namibische winter, het droge winterseizoen tussen mei en oktober, is de beste tijd om Namibië te bezoeken. Je vermijdt dan de extreme hitte tussen december en maart. Ook laten in deze periode de dieren in de wildparken zich op z’n best zien. De dieren zijn voor water afhankelijk van de permanent aanwezige waterplaatsen. Hier heb je dan ook de meeste kans om veel wild te zien. Deze periode is tegelijkertijd het hoogseizoen voor reizen in Namibië en ook de lokale scholen (inclusief scholen in Zuid-Afrika) hebben dan vakantie!

 

Klimaat
Namibië heeft dus het gehele jaar door een prima klimaat en hoewel het een uitgestrekt land is, zijn de klimaatverschillen relatief gering. Aangezien Namibië op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan die van ons.
De winter is in juni – juli. Overdag is de temperatuur dan aangenaam, maar de nachten kunnen fris zijn, zeker in de woestijn. Dit is ook het droge seizoen, waarbij er bijna geen neerslag valt.
De zomer is in december – januari. De temperatuur kan overdag dan wel behoorlijk oplopen, vooral in de woestijn. Doordat het een heel droge warmte is heb je daar over het algemeen niet zo veel last van. December is zonder twijfel de heetste maand. Gemiddeld wordt het dan 30 graden in het land met uitschieters naar 45 graden in de Kalahari- en Namibwoestijn.

Door het aangename klimaat is Namibië het hele jaar door geschikt als vakantieland. Tussen januari en april vallen de meeste buien (korte hevige buien). Langs de rotsachtige kust kan onder invloed van de koude zeestroom erg snel dichte mist op komen zetten. Maar let op: Namibië is geen tropisch land in de zin van ‘altijd warm’ en dus misschien kouder dan je denkt! Voor de avonden geldt dat het na zonsondergang best koud kan zijn. Temperaturen onder het vriespunt kunnen voorkomen.

 

Reisvoorstel aanvragen
close slider