headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Voorbereiding voor je reis!

Is je reis geboekt? Dan kan de voorpret beginnen! Naast het lezen van een goede reisgids, en het bekijken van blogs en reisinfo, zijn er ook een aantal belangrijke zaken die je moet regelen. Hier geven we je een aantal tips & links ter voorbereiding van je reis naar Namibië (& Botswana):

 

Reisdocumenten
Voor de reis naar Namibië dien je in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Een visum is niet nodig als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Heb je een andere nationaliteit dan de Nederlandse? Informeer dan bij de Ambassade van Namibië in Den Haag of er afwijkende regels gelden.

 

Tip: We raden aan om extra kopieën van je reisdocumenten zoals paspoort en ticket mee te nemen. Of scan ze in en mail het naar je eigen e-mailadres. Je kunt dan altijd en overal uitdraaien maken indien nodig!

 

Indien je reist per huurauto moet je een internationaal geaccepteerde creditcard bij je hebben! Ook is het verplicht (voor elke bestuurder) om een internationaal rijbewijs (naast je Nederlandse rijbewijs!) bij je te hebben. Je kunt een bekeuring krijgen als je wordt aangehouden zonder, en de autoverhuurmaatschappij geeft je de huurauto niet mee als je deze niet bij je hebt. Schaf deze vooraf in Nederland aan, bv bij de winkels van de ANWB.


Reizen met kinderen

Ga je naar Namibië, Zuid-Afrika en/of Botswana met je kind(eren)? Volgens de immigratiewetgeving ben je verplicht de officiële geboorteakte(s) bij je te dragen. Lees hier de officiële verklaring van het Ministry of Home Affairs van Namibie. En lees hier de uitgebreide informatie over de immigratie-wetgeving als je reist met kinderen.

 

Namibie inentingenInentingen
Inentingen worden meestal dringend aangeraden, maar zijn vrijwel nooit verplicht. OutSight adviseert je om 6 tot 4 weken voor vertrek al contact op te nemen met  je huisarts of de plaatselijke GGD; bij deze instanties kunnen ze je de meest recente informatie geven over de beste voorzorgsmaatregelen.

 

 

Kijk voor informatie en adressen op de website van GGD Reisvaccinaties, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam of het LCR: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

 

Een andere -zeer handige- mogelijkheid is de service van Thuisvaccinatie.nl: een arts komt bij je thuis of op kantoor, wanneer het jou uitkomt (dus ook ’s avonds en in het weekend) om advies Thuisvaccinatie Namibiete geven en eventueel direct te vaccineren! De rekening wordt -indien gewenst- naar je zorgverzekering gestuurd. Lees hier meer over Thuisvaccinatie.nl, en bekijk het handige overzicht dat zij geven voor de vaccinaties voor Namibie.

 


Parkeren bij de luchthaven

Namibie, voorbereiding voor je reis, parkerenHeb je al nagedacht over hoe je naar de luchthaven reist? Misschien wil iemand je wegbrengen en ophalen, of reis je met de trein. Maar als je zelf per auto gaat, is het handig om op tijd een (goedkopere) parkeerplaats te reserveren. Hoe eerder, hoe meer keuze & hoe voordeliger!

 

Via Parkos krijg je van meerdere luchthavens een overzicht met alle mogelijkheden & de beschikbaarheid met prijs, inclusief valet-parking en ‘budget’-parkeren in de omgeving met shuttlebus. Wij vinden deze site een echte aanrader!

 

Ik ga op reis en neem mee………..
Natuurlijk is het handig als je niets vergeet mee te nemen, maar de inhoud van je rugzak of koffer is voor iedereen anders! Daarom raden we je aan om je persoonlijke paklijst samen te laten stellen via een van de Namibie, voorbereiding van je reishandige online tools: meenemen.nl, ikneemmee.nl of samoon.nl. Je kunt hierop je bestemming en soort reis aangeven, waarna er een paklijst verschijnt.
Vergeet in ieder geval niet het volgende:

-genoeg digitaal geheugen voor je camera (je zult het nodig hebben)!
-extra kopieën van je e-tickets, paspoort en verzekeringspolis (of scan ze in en mail deze naar je e-mailadres zodat je er altijd bij kunt)!
-zonnebrand voor de tropen (de zon is in de meeste landen veel sterker dan in Nederland, ook bij bewolking!).
-wat reservespullen, ondergoed en evt. lenzenvloeistof in je handbagage (erg handig bij vertraging of verlies van je koffer/rugzak)!

We raden je ook aan om een wereldstekker of adapter mee te nemen, in Namibië worden drie-polige stekkers met ronde pootjes gebruikt. Voor de meeste apparaten heb je een adapter nodig. Het kan nog wel eens voorkomen dat de stroom uitvalt, dan kan een zaklamp heel handig zijn!

 

 

Kijk- en leestips
Om alvast in de stemming te komen en om je voor te bereiden op je reis geven we je hieronder een aantal tips van leesboeken en goede reisgidsen:

Namibie reisgidsen
Namibië, Botswana, Zimbabwe – Dominicus reisgids (ned.)
Reishandboek Namibië & Botswana – Elmar (ned.)

Botswana & Namibia – Lonely Planet (eng.)
Namibië – Insight Guide (ned.)
Namibia – Bradt Travel Guide (eng.)
Namibia – Footprint Handbook (eng.)

Een reisgids met stadsplattegronden kan praktisch zijn. Hiervoor zijn verschillende programma’s en apps beschikbaar, bijvoorbeeld Triposo en City Maps 2Go. Deze kun je vooraf downloaden, en dan ter plekke offline bekijken.

Een echte aanrader vinden wij de webwinkel van FJMGBOOKS, hier koop je o.a. de Lonely Planet Botswana & Namibie en andere reisgidsen voor een prima prijs & met snelle verzending!


Juweel van Afrika – Ine Andreoli
Verslag van een reis door Namibië.

Solitaire – T. van der Lee
Filmproducer vertrekt naar Afrika en belandt in Solitaire, een minuscule verzameling huizen in de Namibische woestijn

De ijssalon van dokter Harry – Bas Vlugt
Een reis door zuidelijk Afrika

In de schaduw van de doornboom–C.Kronenberg
Beschrijving van een reis van Kaapstad naar Namibië

Olifanten in de nacht & Overstekende olifanten- Ada Rosman-Kleinjan
Verslag van de reis van een Nederlands echtpaar met huurauto en tent


Namibie startpagina: verzamelpagina met veel links!
Lonely Planet: ook online veel tips en reisinfo

Contact
close slider