headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Rondreis Namibië en Botswana per huurauto

Windhoek – Sossusvlei – Swakopmund – Twijfelfontein – Etosha National Park – Rundu – Caprivi – Chobe National Park – Vic Falls – Nata – Maun - Okavanga Delta - Gobabis – Windhoek

22 dagen, 21 nachten

Prijs vanaf € 2839,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie Botswana rondreis

Tijdens deze rondreis rijd je per eigen huurauto in drie weken langs de hoogtepunten van Namibië & Botswana!

 

Je start met een overnachting in Windhoek, de volgende ochtend word de auto afgeleverd en rijd je in zuidelijke richting naar Sesriem, het ideale startpunt voor een bezoek aan de mooie Sossusvlei, met een paar van de hoogste zandduinen in de wereld, tot 325m hoog. Dan reis je naar Swakopmund, een Duits-koloniaal plaatsje waar je leuke dingen kan ondernemen. De volgende stop is Twijfelfontein, waar je de beroemde rotstekening kunt bezoeken. Hierna reis je door naar het Etosha National Park, waar je wild kunt ‘spotten’ bij de drinkplaatsen. Hierna rijd je via Rundu en de Caprivi Strip naar het Chobe National Park in Botswana.

 

Dit park staat vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Je verblijft in de gezellige Chobe Safari Lodge, vanuit de lodge kun je gamedrives per landcruiser maken of een bootcruise maken over de rivier. Ook maak je een dagtocht naar de Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe! Na deze -ongetwijfeld geweldige- dagen reis je via het Nata Bird Sanctuary naar Maun, waar je vanuit de lucht de Okavango Delta prachtig kunt aanschouwen!

 

Dwars door de Kalahari woestijn rijd je weer terug naar Namibië, waar je in de plaats Gobabis overnacht en een Bushmen Walk maakt om de lokale Bosjesmannen beter te leren kennen. Hierna reis je terug naar Windhoek waar je de huurauto alweer moet inleveren en er een einde is gekomen aan deze fantastische reis.

 


Dag 1: vertrek Amsterdam
Dag 2:
aankomst op de luchthaven van Windhoek, transfer naar je hotel
Dag 3: ‘Meet & Greet’ in het hotel & afleveren van de auto in hotel, naar Sossusvlei
Dag 4:
bezoek Sossusvlei
Dag 5:
naar Swakopmund
Dag 6: vrije dag in Swakopmund
Dag 7: naar Twijfelfontein
Dag 8: bezoek aan Twijfelfontein, door naar Khorixas
Dag 9: naar Mondjila, nabij Etosha National Park
Dag 10: vrije dag in Etosha, naar Halali
Dag 11: vrije dag in Etosha, naar Aoba
Dag 12: naar Rundu
Dag 13: naar Caprivi Strip
Dag 14: naar Chobe National park, Botswana
Dag 15: vrije dag in Chobe
Dag 16: Chobe, dagexcursie naar Victoria watervallen, Zimbabwe
Dag 17: naar Nata
Dag 18: naar Maun
Dag 19: vrije dag in Maun
Dag 20: van Maun naar Gobabis (Namibië)
Dag 21: Bushmen Walk, naar Windhoek, inleveren huurauto, vertrek Windhoek
Dag 22:
aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 2839,- p.p.

Inbegrepen: transfer van het vliegveld naar het hotel, ‘Meet & Greet’ in het hotel & het afleveren van de auto bij het hotel*, 19 hotelovernachtingen in middenklasse hotels en lodges inclusief ontbijt, dagexcursie Victoria Falls inclusief vervoer en entreegelden, Bushmen Walk bij Zelda Game & Guestfarm, 19 dagen autohuur categorie K4 met airco (Renault Duster 4X4 of gelijkwaardig), Super Collision Damage Weaver, Super Theft Loss Waiver, 14% tax, 2e chauffeur, onbeperkt aantal kilometers en WA verzekering, Cross Border Fee Botswana en een routebeschrijving met tips

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, visumkosten Zimbabwe (ca. 35 Usd), fooien, facultatieve excursies, lokale belastingen en brandstof voor de auto

 

* Buiten kantoortijden is een toeslag van toepassing voor het afleveren van de auto bij het hotel.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan de prijs hoger zijn. Als je deze rondreis bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Tijdens je rondreis door Namibië en Botswana verblijf je in sfeervolle lodges, hotels, camps en resorts die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. In een aantal plaatsen kun je kiezen tussen verschillende accommodaties, af en toe een wat luxer verblijf of een extra bijzondere lodge verhoogt het reisplezier van de gehele reis!

 

Namibie-Etosha-Halili, poolNamibie-Sossusvlei - Desert Camp, kamers

Botswana-Chobe Safari Lodge

hotels

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Namibië en Botswana met een overzicht van alle lodges, hotels en andere accommodaties die we aanbieden. Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

 

 

 

Sossusvlei: ballonvlucht

Prijs € 555,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie excursie-Sossusvlei-ballonvlucht

Tijdens deze excursie maak je een ballonvlucht boven de Sossusvlei; absoluut een unieke ervaring! Je wordt ’s ochtends opgehaald bij de lodge en naar de ballon gebracht. De luchtballon gaat langzaam omhoog, waarna je ruim een uur in stilte kunt genieten van het uitgestrekte landschap. (meer…)

Swakopmund: de levende woestijn

Prijs € 59,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie excursie- de levende woestijn

Tijdens deze excursie ga je met een gids de duinen in tussen Walvis Bay en Swakopmund, op zoek naar het leven in de woestijn. Zo vind je hier de Damarastern, een beschermde vogelsoort, en kun je gekko’s, schorpioenen, slangen, kameleons en skinken (soort hagedissen) tegenkomen. (meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam

 

Dag 2: aankomst op de luchthaven van Windhoek, transfer naar je hotel

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Windhoek. Er staat een chauffeur voor je klaar die je naar je hotel brengt. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog wat van de omgeving gaan verkennen. Het centrum van de stad is makkelijk te bewandelen, met als bekendste bezienswaardigheid de Christuskirche. Ook kun je een kijkje nemen in de beroemde National Botanical Gardens. Of heb je meer zin om met een boekje lekker bij het zwembad te relaxen? Het centrum van Windhoek heeft een aantal gezellige restaurantjes, waaronder Joe’s Beerhouse dat we zeker kunnen aanraden.

 

Dag 3: ‘Meet & Greet’ in het hotel & afleveren van de auto in hotel, naar Sossus Vlei

Na het ontbijt komt onze vertegenwoordiger langs in het hotel en ontvang je het uitgebreide informatiepakket. Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen over jullie reis en de gebruiken in Namibië. Daarna wordt de auto bij het hotel afgeleverd en rij je ongeveer 350 kilometer verder richting Sesriem voor een bezoek aan de prachtige duinen van de Sossusvlei. Je verblijft hier twee nachten in een comfortabele safaritent in een ‘Desert Camp‘ vlakbij de entree van de Sossusvlei. Een unieke locatie, met werkelijk prachtig uitzicht rondom!

 

Dag 4: bezoek Sossus Vlei

Natuurlijk sta je vandaag vroeg op, om volop te kunnen genieten van het heldere ochtendlicht en de schitterende kleuren van de zandduinen bij het opkomen van de zon! Voor de energieke reizigers is er de mogelijkheid om een duin te beklimmen of naar de ‘Hidden’ of de ‘Dead Vlei’ te lopen. Een mogelijke prachtige excursies is een ballonvaart over de duinen. Zie het tabblad excursies voor de mogelijkheden.

 

Dag 5: naar Swakopmund

Hierna gaat de reis verder naar Swakopmund, ongeveer 300 kilometer rijden, onderweg heb je schitterende uitzichten over de woestijn en passeer je de indrukwekkende Kuiseb Canyon. Je kunt rechtstreeks via de C14 naar Walvis Baai aan de kust rijden of je kunt de weg nemen via de Ganab Plains; die wat langer is maar wel erg mooi. Hier lopen grote kuddes struisvogels, springbokken en wrattenzwijnen! Je verblijft twee nachten in Swakopmund in een gezellig pension aan de Atlantische kust, gerund door Duitse eigenaren.

 

Dag 6: vrije dag in Swakopmund

De sfeer in Swakopmund is duidelijk Duits koloniaal en heel toeristenvriendelijk. Er zijn veel activiteiten te ondernemen rondom Swakopmund waaronder ballonvaarten, vliegtochten, boot cruises, quad biking, 4×4 tochten in de woestijn en nog veel meer. We raden de excursie naar de Levende Woestijn aan, hierbij ga je per jeep met een gids de duinen in tussen Walvis Bay en Swakopmund, op zoek naar het leven in de woestijn! Je kunt ook zelf een autorit maken door de woestijn op zoek naar de oude Welwitschia Mirabilis, en het ‘Moon Landscape’ dichterbij Swakopmund.

 

Dag 7: naar Twijfelfontein

Wanneer je vandaag verder langs de Atlantische Oceaan naar Henties Baai rijdt, krijg je een duidelijke indruk van de verlatenheid en troosteloosheid van de ‘Skeleton’ kust. Als je dat wilt kun je een kleine ‘detour’ maken naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Na Uis kom je eerst langs de Brandberg, dan het hoogste punt in Namibië; Königstein en vervolgens de bekende “White Lady”.

 

Op weg naar Twyfelfontein is er een kans dat je woestijnolifanten ziet. Hun enorme voetsporen zijn regelmatig op de weg te zien, een bewijs van hun aanwezigheid! Je verblijft een nacht in de bijzondere en sfeervolle Twyfelfontein Country Lodge, en je hebt een rit van ongeveer 340 kilometer gemaakt.

 

Dag 8: bezoek aan Twijfelfontein, door naar Khorixas

Vandaag is er ’s ochtends de gelegenheid om de 6000 jaar oude rotstekeningen en graveringen van jacht-scene’s door de Khoi-San (Bushmen) in de Twyfelfontein vallei te bekijken. Er zijn twee duidelijk aangegeven wandelingen die je kunt volgen, een wandeling van een uur en een van anderhalf uur. Je betaalt een klein bedrag aan entreegeld en dan gaat er een lokale gids mee om uitleg te geven bij de rots tekeningen. Ook interessant zijn de dolorite pilaren, die door erosie werden gevormd. Ze hebben als bijnaam Orgelpijpen gekregen.

 

De ‘Verbrande Berg’ met z’n wonderlijke kleuren ligt eveneens hier in de buurt. ’s Middags ga je op weg naar Khorixas, onderweg kan je het ‘Versteende Woud bezoeken: je ziet hier de versteende overblijfselen van enorme bomen die 200 miljoen jaar geleden op een andere plek uit de grond werden gesleurd en door oude rivieren naar hun tegenwoordige rustplaats werden vervoerd. Je overnacht in Khorixas in de Igowati Country Lodge. Vandaag een rit van ongeveer 100 kilometer.

 

Dag 9: naar Mondjila, nabij Etosha National Park

Vanuit Khorixas gaat de reis verder naar het Etosha National Park (ongeveer 260 kilometer rijden), een van de hoogtepunten van deze reis, voor twee volle dagen ‘game spotting’. Je verblijft de eerste nacht in het Mondjila Safari Camp, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de Anderson Gate, net buiten het park. Het sfeervolle Camp ligt op een heuvel met uitzicht over het park. In de middag kun je ontspannen bij het zwembad of bij de waterplaats van het Camp. Je overnacht in een van de 11 luxe safaritenten.

 

Dag 10: vrije dag in Etosha, naar Halali

Vandaag kun je de hele dag speuren en om je heen kijken terwijl je op weg bent naar het Halali Restcamp in het centrum van Etosha National Park. We raden je aan om via het westelijke deel van Etosha te rijden, hier vind je een paar wonderlijke Moringa bomen en de Okondeka waterplaats met z’n eigen troep leeuwen. In de loop van de middag kom je aan in Halali, waar je waarschijnlijk nog wel tijd hebt om wat te relaxen bij het zwembad.

 

We raden je zeker aan om ’s avonds een plekje te zoeken bij de verlichte drinkplaats vlakbij het Camp. Nadat de zon ondergaat komt het wild hier drinken en door de lampen heb je goed zicht op de beesten. Het is prachtig om te zien hoe alle soorten wild hier komt drinken, en soms zelfs vreedzaam naast elkaar staat!

 

Dag 11: vrije dag in Etosha, naar Aoba

De derde dag in Etosha reis je verder naar het oosten voor een verdere verkenning van het park. Aan het einde van de dag, voor het sluiten van de poorten verlaat je het park via de Namutoni Gate. Je verblijft vannacht in de sfeervolle Aoba Lodge in Onguma Game Reserve, vlakbij de oostelijke entree van het park.

 

Dag 12: naar Rundu

Na alle ervaringen in Etosha reis je vandaag verder naar Rundu, ongeveer 415 kilometer rijden. Onderweg kom je langs het Otjikoto Meer, een enorm zinkgat met een interessante geschiedenis. De Hoba meteoriet bij Grootfontein is de grootste in de wereld en weegt (geschat) tussen de 50 en 60 ton. De meteoriet viel slechts 80 000 jaar geleden op de aarde, maar de ouderdom ervan wordt geschat tussen de 420 en 190 miljoen jaar. Rundu ligt aan de Kavango rivier, de grens met Angola.

 

Dag 13: naar Caprivi Strip

Vandaag rijd je ongeveer 420 kilometer door de beroemde Caprivi Strip, een smal en lang stuk land in het noordoosten van Namibië, naar Camp Kwando aan de oever van de Kwando rivier. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Popa Falls, ook wel het handvat van de Okavango Delta genoemd. Vanuit de lodge kun je prachtige boottochten maken over de Kwando rivier of op gamedrive gaan in het nabijgelegen park.

 

Dag 14: naar Kasane, Chobe, Botswana

Hierna reis je verder naar Botswana, na ongeveer 250 kilometer kom je aan bij het Chobe Nationaal Park. Het Chobe Nationaal Park ligt bij Kasane in het noordoosten van Botswana. Het park is vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Je verblijft de komende 3 nachten in de gezellige Chobe Safari Lodge, een comfortabele accommodatie aan de oevers van de Chobe River, vrijwel precies op het vierlandenpunt Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia.

 

Dag 15: vrije dag in Chobe

In Chobe kun je gamedrives per landcruiser maken naar het park, of een bootcruise maken over de rivier.

 

Dag 16: Chobe, dagexcursie naar Vic Falls, Zimbabwe

In de ochtend word je opgehaald voor de transfer naar de Victoria Falls, op de grens van Zimbabwe en Zambia. De watervallen zijn ontdekt door de beroemde ontdekkingsreiziger Dr. Livingstone, en zijn één van de zeven wereldwonderen. Het is fantastisch om te zien hoe het water over een breedte van bijna anderhalve kilometer naar beneden stort!

 

In de regentijd valt er zoveel water naar beneden, dat je in een wolk van mist en nevel terecht komt. Aan het einde van de middag word je weer teruggebracht naar de lodge in Chobe en ben je een waarschijnlijk wel paar prachtige foto’s rijker!

 

Dag 17: naar Nata

Na deze geweldige dagen in Chobe reis je ongeveer 315 kilometer zuidwaarts richting Nata, bij de ingang van het Nata Bird Sanctuary. Je verblijft ook hier weer in een heerlijke lodge, van waar uit je allerlei activiteiten ter plekke kunt boeken. Vooral vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

 

Dag 18: naar Maun

Na ongeveer 300 kilometer kom je aan bij de Island Safari Lodge in Maun. Dit is de perfecte basis voor excursies naar de beroemde Okavango Delta, een enorme delta met een netwerk van eilandjes en kanalen.

 

Dag 19: vrije dag in Maun

Vandaag kun je de Okavango Delta gaan verkennen. Het is heel bijzonder om samen met een gids vanaf het water per ‘Mokoro’, een uitgeholde boomstam, op zoek te gaan naar het volop aanwezige wild. Het is ook mogelijk een vlucht te maken, zodat je de Delta van boven kunt bewonderen en fantastische foto’s kunt maken vanuit de lucht.

 

Dag 20: van Maun naar Gobabis

Vandaag is een lange reisdag. Je rijdt dwars door de Kalahari woestijn in ongeveer 520 kilometer terug naar Namibië, waar je een nacht verblijft in de Zelda Game & Guestfarm bij Gobabis. Na aankomst kun je lekker bijkomen bij het zwembad.

 

Dag 21: Bushmen Walk, naar Windhoek, inleveren huurauto, vertrek Windhoek

In de ochtend maak je een avontuurlijke Bushmen Walk excursie; een perfecte manier om kennis te maken met de oorspronkelijke bewoners van deze regio, de Bosjesmannen. Na deze bijzondere ontmoeting rijd je terug naar Windhoek (ca. 300 km), waar je de auto inlevert op de luchthaven. Natuurlijk is het ook mogelijk om je reis te verlengen!

 

Dag 22: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 2839,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 14 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider