headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Rondreis zuidelijk Afrika: Het grote Afrikaanse avontuur!

Kaapstad - Springbok - Oranjerivier - Fish River Canyon - Aus - Sossusvlei - Swakopmund - Twijfelfontein - Etosha NP - Rundu - Caprivi - Chobe NP - Nata - Ellis Ras - Johannesburg

23 dagen, 22 nachten

Prijs vanaf € 2569,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
rondreis Zuid-Afrika, Namibië en Botswana

Tijdens deze rondreis Zuid-Afrika Namibië Botswana reis in drie weken per eigen huurauto vanuit Zuid-Afrika door drie verschillende landen in zuidelijk Afrika!

 

Deze avontuurlijke autorondreis brengt je per eigen huurauto vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika via Springbok naar de Oranjerivier, de grensrivier tussen Zuid-Afrika en Namibië. In Namibië bezoek je eerst de Fish River Canyon en daarna de prachtige duinen van de Sossusvlei. Geniet in het ochtendlicht van de schitterende kleuren van de zandduinen! Hierna reis je dwars door de woestijn naar Swakopmund, pas op voor overstekende struisvogels.

 

De reis gaat verder langs de Atlantische Oceaan via Twijfelfontein naar het Etosha National Park voor 3 volle dagen ‘game spotting’. Je verblijft in verschillende lodges/restcamps, allen met zwembad zodat er ook de mogelijkheid is om af en toe heerlijk te relaxen! Hierna rijd je via Rundu en de Caprivi Strip naar het Chobe National Park in Botswana.

 

Dit park staat vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Je verblijft in de gezellige Chobe Safari Lodge, vanuit de lodge kun je gamedrives per landcruiser maken of een bootcruise maken over de rivier. Eventueel kun je zelfs een dagtocht maken naar de Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe! Na deze -ongetwijfeld geweldige- dagen reis je zuidwaarts via het Nata Bird Sanctuary terug naar Zuid-Afrika, waar je nog een nacht verblijft in een Private Park, daarna eindigt deze reis in Johannesburg, waar je de huurauto inlevert voor je weer terugvliegt!


Dag 1: aankomst Kaapstad, transfer naar je hotel

Dag 2: vrije dag in Kaapstad

Dag 3: ophalen huurauto, naar Springbok

Dag 4: naar Oranjerivier

Dag 5: naar Fish River Canyon

Dag 6: naar Aus

Dag 7: naar Sossusvlei

Dag 8: bezoek Sossusvlei

Dag 9: naar Swakopmund

Dag 10: vrije dag in Swakopmund

Dag 11: naar Twyfelfontein

Dag 12: bezoek aan Twyfelfontein, door naar Khorixas

Dag 13: naar Okaukuejo, Etosha National Park

Dag 14: vrije dag in Etosha, naar Halali

Dag 15: vrije dag in Etosha, naar Aoba

Dag 16: naar Rundu

Dag 17: naar Caprivi Strip

Dag 18: naar Chobe National park, Botswana

Dag 19 & 20: vrije dagen in Chobe

Dag 21: naar Nata

Dag 22: naar Ellisras

Dag 23: naar Johannesburg, inleveren huurauto, in de avond vertrek uit Johannesburg

Prijs vanaf € 2569,- p.p.

De genoemde vanaf-prijs is op basis van een huurauto cat. K (2X4).

 

Inbegrepen: 22 overnachtingen in middenklasse hotels en lodges inclusief ontbijt (tenzij anders vermeld), 21 dagen autohuur categorie K met airco (Renault Duster 2X4 of gelijkwaardig), Super Collision Damage Weaver, Super Theft Loss Waiver, 14% tax, 2e chauffeur, Cross Border Fee Namibië & Botswana (2 x 92 Euro), Drop Off Fee (86 Euro), onbeperkt aantal kilometers en WA verzekering en een routebeschrijving met tips

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, fooien, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven, lokale belastingen en brandstof voor de autohuur

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs, exclusief retourvlucht. Afhankelijk van het seizoen kan de prijs hoger zijn. Als je deze rondreis bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

Let op: lees ook de voorwaarden autohuur (starten in) Zuid-Afrika.

 

 

 

Tijdens je rondreis door zuidelijk Afrika verblijf je in de steden in prima middenklasse hotels, en in Namibië en Botswana verblijf je in sfeervolle, comfortabele accommodaties: Safari Lodges, Country Lodges, Desert Camps, Rest Camps. Bijna allemaal met zwembad, allen met een prachtige ligging. Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, tenzij anders vermeld!

 

Lees hier meer over onze hotels in Zuid-Afrika en over onze hotels in Namibie & Botswana!

 

Bateleur Tented Safari Lodge Botswana-Chobe Safari Lodge, rondavel Botswana-Nata Lodge

 

 

 

 

 

 

Sossusvlei: ballonvlucht

Prijs € 555,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Namibie excursie-Sossusvlei-ballonvlucht

Tijdens deze excursie maak je een ballonvlucht boven de Sossusvlei; absoluut een unieke ervaring! Je wordt ’s ochtends opgehaald bij de lodge en naar de ballon gebracht. De luchtballon gaat langzaam omhoog, waarna je ruim een uur in stilte kunt genieten van het uitgestrekte landschap. (meer…)

Dag 1: aankomst Kaapstad, transfer naar je hotel
Na aankomst op het vliegveld staat de chauffeur al klaar om je naar je hotel te brengen. De rondreis begint in Kaapstad, zodat je ook kennismaakt met deze geweldige stad! Afhankelijk van je aankomsttijd kan je vandaag al wat van Kaapstad gaan ontdekken, want er valt veel te doen en te zien! Je hotel ligt vlakbij Green Market Square en de Compagnietuinen.

 

Dag 2: vrije dag in Kaapstad
Ga vandaag bijvoorbeeld naar de top van de Tafelberg met de gondellift. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de stad en de baai. Je kunt ook een bezoek brengen aan de botanische tuinen of een van de vele musea. Ben je meer op zoek naar drukte en vertier, dan kun je een bezoek brengen aan de Victoria & Albert Waterfront. Dit voormalige havengebied is omgebouwd tot een gezellig uitgaanscentrum vol restaurantjes, cafés en winkels. Ook een bezoek aan het beroemde Robbeneiland mag je natuurlijk niet overslaan.

 

Dag 3: ophalen huurauto, naar Springbok
Vandaag begint je autorondreis en reis je noordwaarts door het lege en dunbevolkte noordwesten van Zuid-Afrika. Je rijdt vandaag naar Springbok, vroeger een belangrijke commerciële nederzetting door de bloeiende kopermijnbouw in deze regio. Nu zijn er weinig mijnbouwactiviteiten meer, maar Springbok heeft een belangrijke regionale functie en is een vaste stop onderweg voor reizigers op weg naar Namibië. Het is een rit van ongeveer 580 kilometer.

 

Dag 4: naar Oranjerivier, Namibië!
Vandaag reis je verder, naar de grens van Namibië! Een rit van ongeveer 140 kilometer. Je slaapt vanavond in een cabana aan de Oranjerivier,de grensrivier tussen Zuid-Afrika en Namibië. Als je op tijd arriveert, kun je misschien nog een kanotrip maken, vanaf het terras heb je in ieder geval prachtig uitzicht op de Oranjerivier en de omgeving! Deze overnachting is exclusief ontbijt, maar de lodge heeft een prima restaurant.

 

Dag 5: naar Fish River Canyon
Vandaag rijd je ongeveer 200 kilometer, naar de Fish River Canyon. Deze canyon is de tweede-grootste-canyon ter wereld (na de Grand Canyon) en dus de grootste in Afrika. Hij heeft een lengte van 160 kilometer en is op sommige plaatsen 550 meter diep! Je verblijft in een gezellige lodge, eigenlijk een voormalige boerderij, waar je ook paardrijtochten kunt maken in de omgeving. De lodge ligt op zo’n 20 km van het belangrijkste uitkijkpunt van de canyon.

 

Dag 6: naar Aus
Vandaag reis je verder naar het kleine plaatsje Aus, in de gelijknamige bergen. Je kunt er eventueel voor kiezen hier een nachtje extra bij te boeken, zodat je ook een bezoek kunt brengen aan het spookstadje Kolmanskop en Luderitz. De rit is ongeveer 285 kilometer en met een beetje geluk zie je onderweg een kudde wilde paarden in de woestijn!

 

Dag 7: naar Sossusvlei
Na Aus rij je ongeveer 350 kilometer verder richting Sesriem voor een bezoek aan de prachtige duinen van de Sossusvlei. Je verblijft hier twee nachten in een comfortabele safaritent in een ‘Desert Camp‘ vlakbij de entree van de Sossusvlei. Een unieke locatie, met werkelijk prachtig uitzicht rondom!

 

Dag 8: bezoek Sossusvlei
Natuurlijk sta je vandaag vroeg op, om volop te kunnen genieten van het  heldere ochtendlicht en de schitterende kleuren van de zandduinen bij het opkomen van de zon! Voor de energieke reizigers is er de mogelijkheid om een duin te beklimmen of  naar de ‘Hidden’ of de ‘Dead Vlei’ te lopen. Andere mogelijke excursies zijn ballonvaarten en vliegtochten over de duinen, zie ook hierboven het tabblad ‘excursies’ voor onze mogelijkheden!

 

Dag 9: naar Swakopmund
Hierna gaat de reis verder naar Swakopmund, ongeveer 350 kilometer rijden, onderweg heb je schitterende uitzichten over de woestijn en passeer je de indrukwekkende Kuiseb Canyon. Je kunt rechtstreeks via de C14 naar Walvis Baai aan de kust rijden of je kunt de weg nemen via de Ganab Plains; die wat langer is maar wel erg mooi. Hier lopen grote kuddes struisvogels, springbokken en wrattenzwijnen! Je verblijft twee nachten in Swakopmund in een gezellig pension aan de Atlantische kust, gerund door Duitse eigenaren. Tijdens het uitgebreide ontbijt heb je prachtig uitzicht over de oceaan!

 

Dag 10: vrije dag in Swakopmund
De sfeer in Swakopmund is duidelijk Duits koloniaal en heel toeristenvriendelijk. Er zijn veel opwindende activiteiten te ondernemen rondom Swakopmund waaronder ballonvaarten, vliegtochten, boot cruises, quad biking, 4×4 tochten in de woestijn en nog veel meer. Je kunt ook een autorit maken door de woestijn op zoek naar de oude Welwitschia Mirabilis, en het ‘Moon Landscape’ dichterbij Swakopmund.

 

Dag 11: naar Twyfelfontein
Wanneer je vandaag verder langs de Atlantische Oceaan naar Henties Baai rijdt, krijg je een duidelijke indruk van de verlatenheid en troosteloosheid van de ‘Skeleton’ kust. Als je dat wilt kun je een kleine ‘detour’ maken naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Na Uis kom je eerst langs de Brandberg, dan het hoogste punt in Namibië; Königstein en vervolgens de bekende “White Lady”.

 

Op weg naar Twyfelfontein is er een kans dat je woestijnolifanten ziet. Hun enorme voetsporen zijn regelmatig op de weg te zien, een bewijs van hun aanwezigheid! Je verblijft een nacht in de bijzondere en sfeervolle Twyfelfontein Country Lodge. Een rit van ongeveer 340 kilometer.

 

Dag 12: bezoek aan Twyfelfontein, door naar Khorixas
Vandaag is er ’s ochtends de gelegenheid om de 6000 jaar oude rotstekeningen en graveringen van jacht-scene’s door de Khoi-San (Bushmen) in de Twyfelfontein vallei te bekijken. Er zijn twee duidelijk aangegeven wandelingen die je kunt volgen, een wandeling van een uur en een van anderhalf uur. Je betaalt een klein bedrag aan entreegeld en dan gaat er een lokale gids mee om uitleg te geven bij de rots tekeningen. Ook interessant zijn de dolorite pilaren, die door erosie werden gevormd. Ze hebben als bijnaam Orgelpijpen gekregen.

 

De ‘Verbrande Berg’ met z’n wonderlijke kleuren ligt eveneens hier in de buurt. ’s Middags ga je op weg naar Khorixas, onderweg kan je het ‘Versteende Woud bezoeken: je ziet hier de versteende overblijfselen van enorme bomen die 200 miljoen jaar geleden op een andere plek uit de grond werden gesleurd en door oude rivieren naar hun tegenwoordige rustplaats werden vervoerd. Je overnacht in Khorixas in de Igowati Country Lodge. Een rit van ongeveer 100 kilometer.

 

Dag 13: naar Okaukuejo Rest Camp, Etosha
Vanuit Khorixas gaat de reis verder naar het Etosha National Park (ongeveer 260 kilometer rijden), een van de hoogtepunten van deze reis, voor drie volle dagen ‘game spotting’. We hebben drie verschillende accommodaties in Etosha voor je geboekt, (de eerste 2 Rest Camps liggen in het Nationale Park, de lodge ligt bij de Eastern Gate). De Rest Camps hebben een restaurant, winkel, zwembad, telefoon, benzinestation en een verlichte drinkplaats, zodat je de hele nacht kunt zitten en hopen iets heel bijzonders te zien.

 

Je verblijft de eerste nacht in Okaukuejo in het zuiden van het park. Nadat je hebt ingecheckt in het hotel kan je eerst heerlijk ontspannen bij het zwembad, tot de ergste warmte voorbij is. Dan rijd je naar een van de vele drinkplaatsen om te zien welke dieren dorst hebben.

 

Dag 14: vrije dag in Etosha, naar Halali Rest Camp
Vandaag kun je de hele dag speuren en om je heen kijken terwijl je op weg bent naar het volgende Kamp: Halali Camp in het centrum van Etosha National Park. We raden je aan om via het westelijke deel van Etosha te rijden,  hier vind je een paar wonderlijke Moringa bomen en de Okondeka waterplaats met z’n eigen troep leeuwen. In de loop van de middag kom je aan in Halali.

 

Dag 15: vrije dag in Etosha, naar Aoba
De derde dag in Etosha reis je verder naar het oosten, je verblijft vannacht in de sfeervolle Aoba Lodge, vlakbij de oostelijke entree van het park.

 

Dag 16: naar Rundu
Na alle ervaringen in Etosha reis je vandaag verder naar Rundu,ongeveer 415 kilometer rijden. Onderweg kom je langs het Otjikoto Meer, een enorm zinkgat met een interessante geschiedenis. De Hoba meteoriet bij Grootfontein is de grootste in de wereld en weegt (geschat) tussen de 50 en 60 ton. De meteoriet viel slechts 80 000 jaar geleden op de aarde, maar de ouderdom ervan wordt geschat tussen de 420 en 190 miljoen jaar. Rundu ligt aan de Kavango rivier, de grens met  Angola.

 

Dag 17: naar Caprivi Strip
Vandaag rijd je ongeveer 420 kilometer door de beroemde Caprivi Strip, een smal & lang stuk land in het noordoosten van Namibië, naar de Namushasha River Lodge, aan de oever van de Kwando rivier. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Popa Falls, ook wel het handvat van de Okavanga Delta genoemd. Vanuit de lodge kun je prachtige boottochten maken over de Kwando rivier of op gamedrive gaan in het nabijgelegen park.

 

Dag 18: naar Kasane, Chobe, Botswana!
Vandaag reis je naar Botswana, na ongeveer 250 kilometer kom je aan bij het Chobe Nationaal Park! Het Chobe Nationaal Park ligt bij Kasane in het noordoosten van Botswana. Het park is vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Je verblijft de komende 3 nachten in de gezellige Chobe Safari Lodge, een comfortabele accommodatie aan de oevers van de Chobe River, vrijwel precies op het vierlandenpunt Botswana, Namibia, Zimbabwe en Zambia.

 

Dag 19 & 20: vrije dagen in Chobe
In Chobe kun je gamedrives per landcruiser maken naar het park, of een bootcruise maken over de rivier. Vanuit de lodge kun je een van deze dagen ook een dagtocht maken naar de Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe!

 

Dag 21: naar Nata
Na deze geweldige dagen in Chobe reis je ongeveer 315 kilometer zuidwaarts richting Nata, bij de ingang van het Nata Bird Sanctuary. Je verblijft ook hier weer in een heerlijke lodge, van waar uit je allerlei activiteiten ter plekke kunt boeken. Vooral vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

 

Dag 22: naar Ellisras, Zuid-Afrika
Vandaag een lange reisdag van ongeveer 550 kilometer. Je verlaat Botswana en reist terug, over de grens naar Zuid-Afrika, waar je nog een nacht verblijft in een lodge in een Private Park bij Ellisras, in de provincie Limpopo. De lodge ligt aan de voet van de Waterberg Mountains, je overnacht in een comfortabele safaritent!

 

Dag 23: naar Johannesburg, inleveren huurauto, in de avond vertrek uit Johannesburg
Vandaag komt dan echt het einde van je Grote Afrikaanse Avontuur in zicht! Je reist vandaag ongeveer 360 kilometer naar Johannesburg, waar je de huurauto inlevert op het vliegveld en dus meteen vandaag al naar huis kunt vliegen. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kunnen we natuurlijk ook altijd nog een hotelovernachting voor je regelen, in Pretoria, of vlakbij de luchthaven, net wat je wilt. Geef ons je wensen door, we maken je reisvoorstel altijd zoveel mogelijk op maat!

 

Prijs vanaf € 2569,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 14 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider