headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Autohuur Namibië

Namibië is een prachtig land: groots, leeg en vlak. Zelf rijden per huurauto is volgens ons de beste manier om Namibië te ontdekken: je kunt stoppen wanneer je wilt, je bepaalt je eigen ritme en je bent niet afhankelijk van vaste vertrekdata. Kortom: vrijheid, blijheid! Op deze pagina vind je meer informatie over onze autohuur in Namibië: de voorwaarden bij de autohuur en de prijzen van de losse autohuur. Voor onze bouwstenen en rondreizen in Namibië hebben we gekozen voor een huurauto cat. K4; dit is een 4X4 (of cat. K 2X4 indien start in Zuid-Afrika) en met een wat hogere wegligging. Belangrijk, want je zult tijdens de reis ook veel over gravelwegen rijden, de weg is niet egaal, er liggen losse stenen en er zijn veel kuilen in de weg. Met deze auto ben je minder gevoelig voor hobbels en kuilen, je reist op een prettigere manier over de gravelwegen en met deze auto zit je ook iets hoger, waardoor je dieren beter kunt spotten!

 

Namibie-autohuur2

 


Voorwaarden autohuur Namibië
geldig 1 november 2017 t/m 31 oktober 2018 – Bidvest Car Rental

 

algemeen:
• Alle prijzen zijn inclusief een onbeperkt aantal kilometers.
• De genoemde autotypes zijn altijd voorbeelden van een bepaalde categorie, overal & altijd zijn autohuur reserveringen op basis van een categorie en nooit op basis van een bepaald merk of type!
• Deze prijzen zijn van toepassing bij een boeking van meer dan 30 dagen van te voren.

 

taxen & verzekeringen:
• Tourism Levy (=toeristenbelasting), Contract Fee (84 N$) en VAT (=15%, BTW) zijn inbegrepen.
• SCDW (Super Collision Damage Waiver) en Super Theft/Loss waiver zijn inbegrepen. Je bent hiermee verzekerd tegen eventuele schade en diefstal zonder eigen risico. Schade aan de banden en voorruit is ook inbegrepen. Ook is schade door water en schade aan de onderkant van de auto inbegrepen.
• Schade door hagel, zand, gravel  en gaten in de weg (‘potholes’) is niet inbegrepen.
• Bidvest Car Rental Assist is inclusief. Deze ‘24 Hour Medical Rescue Service’ houdt in dat Bidvest zorgt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde medische post of ziekenhuis indien noodzakelijk.

 

extra kosten:
• Ter plaatse kun je eventueel een extra chauffeur laten registreren voor 368 N$ per huurperiode.
• Een babyzitje kan ter plaatse worden gehuurd voor ca. 394 N$.
• Brandstof (ca. 12 Rand per liter) en drop-off kosten zijn niet inbegrepen bij losse autohuur, bij de autorondreizen hebben wij de drop-off kosten reeds in de reissom opgenomen (indien van toepassing).
•  Voor elke grensovergang (naar Zuid-Afrika of Botswana) moet een bedrag van 1.590 N$ worden betaald (Cross Border Fee). Bij de autorondreizen hebben wij de Cross Border Fees reeds in de reissom opgenomen (indien van toepassing). Daarnaast dienen ter plaatse bij de grensovergang soms nog extra kosten betaald worden die niet in de Cross Border Fee zijn inbegrepen.
• Het is mogelijk ter plaatse een GPS Navigatie systeem bij te boeken voor 90 N$ per dag.
• Het is bij bepaalde type auto’s mogelijk een tweede reservewiel bij te huren voor 221 N$ per dag (plus 1.100 N$ deposit).
• De extra administratie kosten voor het afhandelen van een bekeuring bedragen 315 N$
• Bij schade wordt een Assessors fee in rekening gebracht à N$ 945 indien de schade meer dan N$ 5000 bedraagt.
• De kosten voor het wegslepen van de auto zijn niet inbegrepen, tenzij het een technisch mankement betreft.

 

ophalen & inleveren:
• De huurperiode is op basis van 24 uur per dag en gaat in op het tijdstip waarop je de auto ophaalt. Bij overschrijding van deze termijn zal men ter plaatse een extra dag tegen het in Zuid Afrika/Namibië geldende tarief in rekening brengen. Wij verlenen geen restitutie als de auto eerder wordt ingeleverd.
• De borg voor de brandstof is ca. 2.980 Rand. Je krijgt de auto mee met een volle tank.  Indien je de auto met een volle tank weer inlevert, krijg je dit bedrag weer terug.
• Je kunt de auto ophalen en afleveren op het vliegveld van Windhoek. Andere plaatsen op aanvraag. De auto kan ook bij het hotel worden aangeleverd/ingeleverd, de kosten hiervoor zijn 441 tot 882 N$.

 

rijbewijs & creditcard:
• De minimum leeftijd voor het huren van een auto in Zuid-Afrika/Namibië is 18 jaar. Echter, als de hoofdbestuurder 18, 19 of 20 jaar oud  is, krijg je een toeslag van 368 N$ per dag !
• Voor het huren van een auto dien je te beschikken over een internationaal geaccepteerde creditcard.
• Het is verplicht een internationaal rijbewijs bij je te hebben! Het internationale rijbewijs is vooraf gemakkelijk aan te schaffen en klaar terwijl je wacht bv. bij de winkels van de ANWB (Nederlandse rijbewijs en pasfoto meenemen). Let op dat je daar beide rijbewijzen bij je moet dragen, dus ook je Nederlandse rijbewijs!

 

Drop-off kosten  (indicatieprijzen)
Namibië <-> Zuid Afrika                                                  4.896 N$
Namibië <-> Botswana                                                     4.896 N$

Een euro is ca. 15 Zuid-Afrikaanse Rand / Namibian Dollar waard, 10 ZAR/N$ is ca. 65 Eurocent waard (indicatiekoers, najaar 2017)

 

Deze voorwaarden autohuur zijn onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen, aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend!

Let op: de bouwstenen Namibie Compleet en Het Grote Afrikaanse Avontuur beginnen in Zuid-Afrika, in dat geval vind je de voorwaarden op de volgende pagina voorwaarden autohuur Zuid-Afrika!

Prijzen losse autohuur

We bieden de volgende mogelijkheden voor autohuur in Namibië:

01 nov. 2017 -> 30 juni 2018
Cat. voorbeeldtype auto automaat airco code   1-6 dgn  7-13 dgn  14-29 dgn 
K4 Renault Duster 4X4 nee ja IFMR € 86,- € 80,- € 77,-
R Nissan X-Trail 4X4 nee ja SFMR € 99,- € 94,- € 88,-
1L Toyota 4X4 Single Cab. nee ja IFNR € 92,- € 95,- € 90,-
1M Toyota 4X4 Double Cab. nee ja FFNR € 101,- € 95,- € 90,-
N VW Combi T5 nee ja PVMR € 123,- € 114,- € 116,-

 

01 juli 2018 – 31 okt. 2018     
Cat. voorbeeldtype auto automaat airco code   1-6 dgn  7-13 dgn  14-29 dgn 
K4 Renault Duster 4X4 nee ja IFMR € 95,- € 90,- € 84,-
R Nissan X-Trail 4X4 nee ja SFMR € 109,- € 104,- € 97,-
1L Toyota 4X4 Single Cab. nee ja IFNR € 103,- € 100,- € 93,-
1M Toyota 4X4 Double Cab. nee ja FFNR € 111,- € 106,- € 99,-
N VW Combi T5 nee ja PVMR € 135,- € 128,- € 120,-

 

De prijzen zijn in euro’s per auto per dag.

 

Contact
close slider