headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Namibie

Reizen per huurauto in Namibië
Namibië is een prachtig land: groots, leeg en vlak. Zelf rijden per huurauto is volgens ons de beste manier om Namibië te ontdekken: je kunt stoppen wanneer je wilt, je bepaalt je eigen ritme en je bent niet afhankelijk van vaste vertrekdata. Kortom: vrijheid, blijheid! Op deze pagina vind je meer informatie over onze autohuur in Namibië:

 

 

De wegen in Namibië
Het wegennet in Namibië is op zich goed ontwikkeld, maar het is belangrijk om te weten dat het grootste gedeelte van de wegen onverhard is. De nationale hoofdweg is geasfalteerd, echter: je zult tijdens de reis ook veel over gravelwegen rijden. Tot enige tijd geleden was dit redelijk goed te doen met een normale auto, maar door langdurige droogte en slecht onderhoud is de kwaliteit van de gravelwegen in Namibië vrij slecht geworden: de weg is niet egaal, er liggen losse stenen en er zijn veel kuilen in de weg. Voor onze bouwstenen en rondreizen hebben we daarom gekozen voor een huurauto cat. K; dit is een 4×4 (of 2×4 indien start in Zuid-Afrika) met een wat hogere wegligging. Hierdoor ben je minder gevoelig voor hobbels en kuilen, je reist op een prettigere manier over de gravelwegen en met deze auto zit je ook iets hoger, waardoor je dieren beter kunt spotten!

 

Namibie-autohuur2

 

Reistips
Namibië is een dunbevolkt en groot land hierdoor moeten er vaak grote afstanden worden afgelegd door onbewoond gebied. Dit kan soms veel tijd kan kosten en je zult in Namibië veel kilometers afleggen. Het is aan te raden regelmatig te tanken omdat een volgend tankstation nog wel eens zonder benzine kan zitten. In Namibië wordt links gereden. Het wordt ook sterk afgeraden om buiten de stad in het donker te rijden. Het onverwacht oversteken van wild dat actief wordt in het schemerdonker leidt tot de nodige ongelukken.

 

 

Contact
close slider